10 skikkelig rare dyr! Gud må ha vært full når han laget disse.

Og på den åttende dagen drakk Gud seg full, før han bestemte seg for å gå amok med dyrelivet. Dette er 10 rare dyr som vil få deg til å måpe!

Når vi ser på noen av disse merkelige skapningene begynner vi nesten å lure på om Gud har spist fleinsopp. Eller drukket seg drita full. Mest sannsynelig begge deler! Naturen er full av rare dyr, men disse tar virkelig kaka.

Noen av disse skapningene er både bisarre og livsfarlige.  Det er nok best å holde seg på trygg avstand hvis du skulle møte på noen av disse.

Hvilket rare dyr er din favoritt?

Atretochoana eiselti

Atretochoana

Kan du gjette hvilket kallenavn dette dyret har fått? Faktisk er Atretochoana en del av froskefamilien. (Wikipedia)

Panda-maur

The Panda Ant

Den ser kanskje søt ut, men du bør holde deg unna! Det er nemlig en vingeløs veps, og når den stikker gjør det skikkelig vondt! (Wikipedia)

Glaucus atlanticus

Glaucus atlanticus

 

De blir også kalt Blå Engel og Blå Drage. Vi synes den ligner litt på Leela fra Futurama. (Wikipedia)

Odontodactylus scyllarus

mantisshrimp

Denne psykedeliske reka kan slå fra seg. Den kan smekke til en fisk så hardt at den skaper en lysende boble i vannet. WTF! (Wikipedia)

Okapi

okapi-600x399

 

Denne stakars jævelen ser ut som en innavla sebra, men den er faktisk nærmere beslektet med en giraff. Vi synes den ligner på en blanding av hund, maursluker, hyene, og sebra, med en liten dose islandshest. (Wikipedia)

Humlemøll

hummingmoth

De fleste av oss synes humler er søte. Men møll trenger også kjærlighet. La oss kombinere de å se hva som skjer! (Wikipedia)

Hemicentetes semispinosus

lowlandStreakedTenrec-600x450

Dette muselignende dyret finner du på Madagascar. Kanskje et piggsvin fant kjærligheten med en spissmus? (Wikipedia)

Narhval

narwhal-600x277

Hvis du lurer på hvor myten om enhjørninger kommer fra har du fått svaret nå. Den har en støttann som kan bli nesten tre meter lang! Forskere har spekulert i om «hornet» har en seksuell funksjon. Noen ganger er det størrelsen som teller! (Wikipedia)

Ogcocephalus darwini

redlippedBatfish-600x441

Også kalt rødleppet flaggermusfisk (direkte oversatt – red.anm). Denne fisken er elendig til å svømme, og vi mistenker det er derfor den ser så gretten ut. (Wikipedia)

Mitsukurina owstoni

Goblin-Shark- (1)

Denne bisarre haien går under navnet Gnomhai, eller Goblinshark på engelsk. Hvis du får en sånn en på kroken å drar den inn for fort, eksploderer den på grunn av dybden den lever på.

PS. Vi tror ikke bildet over er helt ekte. Derfor fant vi et annet bilde av gnomhai, som så litt mer troverdig ut. (Wikipedia)

 

 

140503-shark-mn-1206_a07a748aed2ffd7bb659d60f9754be55

 

Hvilket rare dyr er din favoritt? 

 

Kommentarer

comments

Language »