Du har brukt deodorant feil hele livet!

antiperspirant på kvelden

Inntil forrige uke brukte jeg antiperspiranten min feil. Det har jeg gjort hele livet. Nå som jeg vet DETTE kommer jeg ikke til å svette som en gris lenger. 

Siden jeg var 13 år gammel har jeg brukt antiperspirant på feil måte. Etter morgendusjen har jeg gassa meg selv med antiperspiranten hver dag. Det holdt lenge når jeg bodde i Norge, hvor svetteflekkene under armene sjelden ble et problem. Men etter å ha holdt til i varmere strøk har ikke min daglige dose Axe på morgenen gjort nytta si lenger.

Vanlig deodorant har aldri vært nok til å stanse strømmen av svette, spesielt ikke hvis jeg er litt aktiv en dag. En god antiperspirant burde vel fikse den biffen?

Å nei da! Her skal det svettes. Noen ganger føles det ut som om hele Akerselva har tilholdsted på ryggen min.

antiperspirant på kvelden

 

Desperat etter en løsning bestemte jeg meg for å prøve noe drastisk; jeg leste instruksjonene på pakka til min kjære antiperspirant. Det jeg oppdaget kommer til å virke ulogisk, men det funker faktisk!

BRUK ANTIPERSPIRANT PÅ KVELDEN FØR DU LEGGER DEG

Okey? Så på instruksjonene står det at jeg skal bruke antiperspiranten på kvelden, rett før sengetid. «Men da vil jeg jo bare skylle den vekk når jeg tar morgendusjen min!» tenkte jeg. Hvis du tar en titt på instruksjonene til din egen antiperspirant finner du nok lignende instruksjoner. Men hvem gidder vel å lese bruksanvisningen på en flaske med deo?

Vel, det viser seg at det er en viktig forskjell på vanlig deo og antiperspirant. Antiperspirant fungerer ved å – hvordan skal jeg si dette uten at det høres ekkelt ut – tette igjen svettekanalene dine slik at svetten ikke kommer seg ut. Deo er kun godlukt for å dekke over stanken fra bakteriene som holder fest i svetten din (mhm, jeg vet, deilig!).

Når du tar på deg antiperspirant på kvelden derimot, er det salter som tetter igjen svettekanalene dine, og disse må få tid på seg til å virke. Så fort antiperspiranten din har fått tid til å trekke seg inn burde den stoppe svette i 24 timer, selv om restene forsvinner i dusjen neste morgen.

Problemet med å ta på deg antiperspirant om morgenen er at kroppen din raskt begynner å svette før den har fått tid til å – kremt – tette igjen røra dine. Resultatet er en elv av svette, og det eneste som kan redde deg er en alt for sterk parfyme for å dekke over stanken.

Fra nå av slipper jeg å føle at Akerselva renner nedover ryggen min.

Bruker du antiperspirant på kvelden allerede? Eller har du gjort som meg hele livet?  Ikke glem å dele med dine venner!

Kommentarer

comments

Language »