Bruker du kontaktlinser? Legene gjorde sjokkoppdagelse i øynene til kvinne!

Nå advarer de brukere av kontaktlinser.

En kvinne hadde 27 kontaktlinser som satt fast i og bak øyet – og hun visste ikke engang at de var der. 

Sjokkoppdagelsen ble gjort av leger under en undersøkelse før en øyeoperasjon ved Solihull-sykehuset. Øyelegen Rupal Morjaria oppdaget en «blåaktig masse» i øyet til kvinnen, og det viste seg å være 27 kontaktlinser.

Operasjonsteamet som inkluderte en øyelege med over 20 års erfaring, ble sjokkert over oppdagelsen.

«Vi har aldri sett noe lignende. Det var en stor masse, og alle linsene satt fast i hverandre. Vi ble spesielt overasket over at pasienten ikke hadde merket at de var der, for dette burde føre til mye irritasjon i øyet», uttalte Morjaria til Optometry Today.

kontaktlinser

Operasjonen ble utsatt etter funnet av linsene som satt fast i øyet til kvinnen, på grunn av risikoen for infeksjon i øyet.

Morjaria sier videre; «Fordi hun har samlet opp disse kontaktlinsene i øyet over lengre tid, kunne det ført til infeksjon om vi opererte nå».

Pasienten hadde brukt månedslinser i 35 år, men hadde ikke fulgt opp med en øyelege. Hun hadde ikke oppdaget noen symptomer før legene oppdaget det.

Etter at linsene ble fjernet har kvinnen snakket med Morjaria, og sagt at øynene hennes nå føles mye mindre irriterte, og at hun trodde irritasjonen kun kom av alder og tørre øyne.

Øyeklinikken og øyelegen ønsker nå å advare brukere av kontaktlinser mot noe de ikke trodde var mulig. 

«I dag kjøper folk linsene sine på nettet, og folk har blitt for avslappet med øyehelsen sin», sier Morjaria.

«Kontaktlinser blir brukt av mange millioner mennesker, og hvis de ikke blir brukt riktig og kontrollert av en øyelege risikerer du alvorlige infeksjoner, og du kan bli blind».

Går du jevnlig til øyelege for å sjekke at alt er i orden med dine øyne? 

 

DEL FOR Å ADVARE DINE VENNER! 

 

 

Kommentarer

comments

Language »