Det passasjerende filmet ombord på dette flyet er mitt verste mareritt!

Du er klar for en deilig ferie, har kommet deg ombord på flyet å satt deg ned. Motorene skrur seg på, og flyet taxer mot rullebanen. Så akselererer det, å flyet letter. Du filmer det hele for å dele med venner og familie, og så ser du en del av motoren bli revet av! Du sitter hjelpesløs i setet ditt, mens flyet faller fra hverandre i lufta.

Dette marerittet er nøyaktig det reisende med Sky Airlines opplevde på vei fra Santiago i Chile til Copiapo. Flyet med 137 passasjerer var i ferd med å ta av da en del av dekselet rundt motoren begynte å løsne. En passasjer filmet det hele med mobiltelefonen sin.

Flyet foretok en nødlanding kort tid etterpå. Heldigvis gikk alt bra, og passasjerene kom seg av gårde med et annet fly.

Kaptainen forklarer hva som skjedde:

En del av motordekselet løsnet – mest sannsynlig fordi det ikke var festet godt nok i utgangspunktet. Det ble fanget i en luftstrøm som rev dekselet av. Dekselet er ikke en kritisk del i seg selv; det er kun et deksel. Du kan sammenligne det med panseret på bilen din. Det var ingen skade på selve motoren, men det kunne gått galt hvis dekselet traff andre deler av flyet som f.eks vingen, halen eller stabilisatorene.

Her er et bilde en passasjer delte på Twitter etter hendelsen.

Hadde du blitt vettskremt hvis dette skjedde med deg?

Kommentarer

comments

Language »