Dette irriterer servitøren seg over!

Har du noen gang vært irritert på en servitør? Selvfølgelig, det har jeg også. Men de kan også bli irritert på kunden. Her er noen ting som irriterer servitører. 

Folk som legger igjen blodige tannpirkere og snørrpapir
Dette er noe av det ekleste en servitør kan komme over. En serviett full av snørr og slim, eller en blodig tannpirker som ALLTID er knekt i to (hvorfor?!) på bordet. Det er EKKELT – du ville aldri ha tatt i det, så hvorfor skal vi? Tyggegummi på tallerkenen eller på duken er heller ikke særlig trivelig.

Folk som vifter med pengesedler i baren for å få raskere servering
Alle i baren har penger. Du får ikke raskere servering selv om du står å vifter med kontantene dine. Ikke ser du spesielt kul ut heller.

Folk som absolutt skal stappe alt søppel fra bordet i et glass før de går
Du tror kanskje du gjør oss en tjeneste. Men nei, vi må faktisk tvinge både servietter, papir, matrester og sukkertøypapir opp fra glasset etterpå.

Lite tips
Tro det eller ei, men heller ingen tips enn bittelitt. Når du legger igjen tre kroner i tips lar du alle se at du er 1) gjerrig, eller 2) misfornøyd. Gjerrighet kan man ikke gjøre så mye med – men om man er misfornøyd er det bedre å fortelle servitøren det på en ordentlig måte. Hvis du av prinsipp ikke liker å legge igjen tips, er det selvfølgelig greit.

Gjester som forventer gratis mat og drikke
Spesielt gjelder dette fullvoksne «bursdagsbarn» som forventer gratis drikke eller rabatt fordi det er bursdagen deres.

Gjester som klager på feil tidspunkt
Det hjelper ikke å klage på maten etter at du har spist den opp. Og nei, du får ikke en gratis Irish Coffee fordi du syter over maten etter at du har spist opp (gjelder spesielt i syden!).

Apropo gratis Irish Coffee…
Ville du spurt etter gratis motorolje etter å ha fylt bensin? Neppe. Eller gratis jordbær fordi du kjøper fløte på Rema? Nei, såklart ikke. Så hvorfor spør du etter gratis Irish Coffee etter maten? Det er selvfølgelig noe annet hvis du blir tilbudt en Irish, men å spørre etter det blir for dumt (også en syden-greie!).

Folk som plystrer eller knipser for å få oppmerksomhet fra servitøren
Det skjer oftere enn du tror, spesielt når folk har fått i seg et par drinker for mye. Det er uhøflig og tyder på at du aldri har lært deg normal folkeskikk. Vi er ikke tjeneren din, og du er ikke en keiser. Oppfør deg som folk. PS. ikke ta tak i armen vår heller!

Les også: Ut å fly? Dette irriterer kabinbesetningen!

Kommentarer

comments

Language »