Hvis du drikker sitronvann hver morgen skjer DETTE med kroppen din!

sitronvann

Sitronvann kan gjøre underverker! En bit sitron i vannet gjør det litt mer spennende. Men hvor utrolig nyttig sitronen faktisk kan være må vi ærlig innrømme overasket oss.

Sitronen inneholder en god dose med kalsium, magnesium, C-vitamin og fiber. Etter å ha sett denne lista kommer du til å drikke sitronvann hver eneste morgen før frokost!

Husk at det er sitronvann vi snakker om, ikke ren sitronsaft. Det blir ikke tennene dine glad for!

 

Her er 20 gode grunner til å starte dagen med et glass sitronvann:

#1: Bedre fordøyelse

Sitron hjelper leveren å produsere syren som er nødvendig for at fordøyelsen skal fungere bra. Den hjelper også til å bli kvitt giftstoffer i mage og tarmsystemet.

#2: Bli kvitt halsbrann

Hvis du sliter med halsbrann og sure oppstøt kan et glass vann med litt sitronjuice gjøre underverker. Også smaker det bedre enn melk!

#3: Skill ut giftstoffer fra kroppen

Sitron er vanndrivende, som gjør at du går oftere på do. Det kan riktignok være litt forstyrrende i hverdagen, men kroppen din vil takke deg når du blir kvitt masse giftstoffer!

#4: Bedre immunforsvar

C-vitamin er supert for immunforsvaret, og sitroner er fulle av de! Det hjelper deg til å bli mindre syk.

#5: Antiseptisk

Sitron er antiseptisk, og i tillegg til alle c-vitaminene kan de lindre forkjølelse og hoste. En kopp varm te med honning og sitron er godt for halsen!

Lista om sitronvann fortsetter under bildet

sitronvann 3

#6: Bra for skjellettet

Sitron inneholder som sagt både c-vitamin og askorbinsyre, som er viktig for å holde skjellettet friskt. Supert etter skader og sykdom.

#7: Bli kvitt slim i brystet

Hvis du er plaget av slim i brystet og hoste om morgenen kan litt sitronvann hjelpe!

#8: Avslappende og smakfullt

Lukten av sitron skal være avslappende, og takket være kaliuminnholdet i sitron er det også bra for den mentale helsen din! (Se neste punkt)

#9: Masse kalium er godt for huet

Kalium styrker hjernen og nervesystemet. Har du for lite kalium kan du fort få angst og depresjon, så da er det bare å tyte innpå med sitron!

#10: Renere munn

Sitronvann hjelper mot dårlig ånde, og det kan lette på tannverk. Men husk at sitronsaft er veldig surt, så det går ut over emaljen. Derfor er det viktig å pusse tenner godt eller skylle munnen med litt vann etterpå.

Lista om sitronvann fortsetter under bildet

sitronvann

#11: Lavere blodtrykk

Utrolig nok kan du senke blodtrykket med rundt 10 % hvis du får i deg saften av en sitron hver dag.

#12: Renser huden

Antioksidatene i sitron hjelper deg å holde huden ren og pen. C-vitamin kan hjelpe mot rynker og mørke flekker. Noen sier det bare er å påføre litt sitronsaft rett på problemområdet.

#13: Det indre teller også

Når du renser huden kan du like gjerne rense innsiden av kroppen din også. Organene dine vil takke deg for et daglig inntak av sitronsaft!

#14: Gå ned i vekt

Stoffet pektin, som sitronen inneholder, gir deg lavere matlyst. En enkel og sunn måte å gå ned i vekt på!

#15: Mirakelkur mot fyllesyka

Dagen derpå er alltid ubehagelig. Trenger du en mirakelkur vil sitronvann ha en rensende effekt på kropp og sjek, i tillegg så er det godt for magen.

#16: Ro ned en oppblåst mage

Sitronsaft fungerer som en detox, som renser magen. Derfor skyllder du ut giftstoffer og avfall, som gir deg mindre oppblåst mage. Verdt å prøve etter en overdose får-i-kål!

#17: Rehydrer kroppen

Etter trening eller en hard arbeidsøkt har kroppen mistet mye væske. I steder for å drikke rent vann bør du satse på sitronvann, slik at du får fylt på med salter som kroppen har mistet.

#18: Betennelsesdempende

Betennelse er ikke godt. Sitronvann er som sagt antiseptisk, og kan ha gode effekter mot betennelse i kroppen. Syren fra sitroner vil også trekke urinsyre fra leddene, som raskt letter på symptomene.

#19: Reduser risikoen for kreft

Studier hevder at kreftcelle ikke trives i et alkalisk miljø. Siden sitroner har en alkalisk effekt på kroppen kan det bidra til å forebygge kreft.

#20. Demper suget etter koffein

Et glass sitronvann kan nok aldri erstatte kaffekoppen om morgenen, men det er mange som sier de føler seg like opplagte etter et glass sitronvann. Personlig drikker jeg gjerne begge deler, jeg er nemlig et utpreget b-menneske.

 

Kommentarer

comments

Language »