Her får du bot for å bygge sandslott i Spania!

Og 7 andre idiotiske lover i ferielandet Spania.. Pass på! Kanskje du ender opp i fengsel i Spania hvis du bryter en av disse latterlige lovene. 

Alle land har lover. Noen gir mer mening enn andre. I Spania herjer byråkratene fritt, og det resulterer selvfølgelig i en del latterlige lover. Ting du normalt ikke ville tenkt på som ulovlig kan nemlig straffes med høye bøter og fengsel i feriefavoritten Spania.

Ikke alle turister oppfører seg like pent.. Her går håndklemafian amok på et hotell i Spania!

Her er 10 av Spanias merkelige lover som gjør det litt mer komplisert å være turist.

# 1 Ulovlig å bygge sandslott

Hvis du skal ta med ungene på stranda i Benidorm er det best å følge nøye med på hva poden foretar seg. Skulle de finne på å bygge sandslott på stranda kan de nemlig få 150 € (1400 kr) i bot! Det er også forbudt å urinere i havet (jeg forstår idéen, men hvordan har de tenkt til å håndheve dette?!).

# 2 Forbudt å kaste ris på brudepar

Dette snodige forbudet gjelder i Cadiz. Her er det altså straffbart å kaste ris på et brudepar. Angivelig for å forhindre skader og duer.

# 3 Forbudt å henge opp «frekt undertøy» til tørk

Det ville vel aldri falle deg inn å henge opp det frekke undertøyet ditt til tørk? Vel, hvis du er dum nok til å gjøre dette i Sevilla kan du bli bøtelagt med opp til 3000 € (28.000 kr). Best å kjøpe bestemorstruser, altså.

# 4 Gateartister må ta siesta

Det er forbudt for gateartister å opptre i Madrid når det er siesta. Den daglige hvilen midt på dagen skal æres for all pris.

# 5 Refleksvest for prostituerte

Prostituerte i Catalonia må til enhver tid ha på seg refleksvest når de står i gata. Det er et resultat av loven fra 2004 om at alle fotgjengere i hovedveien skal ha på seg refleksvest. Et smart påbud, men man skulle ikke tro…

# 6 Forbudt å sparke ball

Selv fotballnasjonen Spania slår ned på de slemme barna som spiller fotball i gatene. De kan nemlig bli bøtelagt med opp til 1000 € (9300 kr) for å sparke ball i gata.

# 7 Ikke luft for mange hunder

I Madrid er det nemlig forbudt å lufte mer enn 8 hunder av gangen. Man kan jo se hvorfor det kan skape utfordringer å lufte mer enn 8 hunder på en gang, men en lov mot dette, med tilhørende sanksjoner?

# 8 Ikke spør om klokken!

Madrid har kanskje den rareste av alle lovene på denne lista! Mellom kl 15:29 og 18:47 kan man nemlig ikke spørre noen hva klokken er! Ironien i at noen spør hva klokka er for å unngå å bryte regelen om å ikke spørre om hva klokka er……..

God ferie! 🙂

Kommentarer

comments

Language »