Gir du dette til hunden din? Da kan den bli alvorlig syk!

farlig for hund

Mange gir sin firbeinte bestevenn en ekstra godbit eller to. Vi elsker jo å skjemme bort hunden vår! Men hvis du gir den disse matvarene, kan den bli alvorlig syk!

De fleste kjenner til regelen om at man ikke skal gi hunder bein fra dyr som begynner på F, slik som får, fugl, eller fisk. Beina fra disse kan påføre alvorlige indre skader og blødninger, så her er det veldig viktig å renske kjøttet for alle bein før hunden får det.

Disse matvarene kan gjøre hunden din syk

Men det er også mange andre ting som kan gjøre hunden din syk, eller i verste fall ta livet av den. Ting vi mennesker elsker, slik som sjokolade, brytes ned langsomt i hunder, og fører til skader på nervesystem, hjerte-karsystem og nyrene.

Hvis hunder har fått i seg mye sjokolade, vil de kaste opp, få diaré, hjertebank, rastløshet og muskellammelser. Den kan føre til pustevansker og hjertestans i alvorlige tilfeller. Sjokolade er altså ikke for hunder!

Rosiner og druer kan også gi hunden alvorlige nyreproblemer og nyresvikt. Det skal ikke mer enn èn-åtte rosiner eller druer pr. kilo kroppsvekt til, før dosen blir livstruende for hunden. Det er derimot ikke druen i seg selv som er farlig for hunden, men en muggsopp som lever i druer og rosiner.

En annen ting hunder aldri skal få i seg, er deig. Gjær gjør at deigen hever i magen, som er svært farlig.

Del dette med dine venner på Facebook, så vi får spredd denne viktige informasjonen! Det er dessverre ikke alle hundeeiere som har fått med seg hvor farlig enkelte matvarer kan være for sin firbeinte bestevenn, og det er vårt ansvar som hundeelskere å spre kunnskap!

Kommentarer

comments

Language »