Dette skjer om du legger en løk i sokken din!

Det høres kanskje rart ut, men det skjer noe helt utrolig når du putter en løk i sokken din! 

Så hva skjer egentlig når du putter en løk i sokken din?

INGENTING!

Så hvorfor gadd vi å skrive denne saken? Vel. Ganske enkelt fordi det finnes idioter der ute, som tror at en løk i sokken din er vidundermedisin. Jeg kødder ikke, det gjør faktisk det. Det er de samme menneskene som påstår at de kan trykke litt på foten din for å fikse søvnproblemene dine. De som tror at en sukkerpille med vann på kan kurere sykdom. De alternative.

refleksologi

Nei, foten din er ikke knyttet opp mot alle organer i kroppen din.

Når virale nettsider sprer løgn, pleier det å være for å underholde. Det pleier å være for å skape satire, humor og et skråblikk på samfunnet. Det hender det vi gjør her på Tiz også. Men når virale nettsider sprer usannheter som faktisk kan påvirke andre dumme menneskers helse, føler jeg at tiden er inne for å ta en mer seriøs tone.

Det er klart for en oppvask i løgn, kvakksalveri, usannheter og bedrageri.

Kort fortalt fant jeg denne historien på dagensbeste.no. De skriver som om det var en etablert sannhet, at en løk i sokken kan kurere virusinfeksjoner å frigjøre giftstoffer fra kroppen. De benytter refleksologi for å illustrere idiotien. Det er som å bruke en rørlegger til å kurere kreft.

Nå gidder jeg ikke å gå nærmere inn på de virusdrepende, bakterieutryddende og giftutskillende egenskapene til en løk, for hvem vet, kanskje løk faktisk funker for å.. stinke løk, i stedet for fotsvette.. Men her er litt fakta om hvorfor føttene IKKE er et sentralpunkt for nerver og kroppsfunksjoner.

Føttene har ingenting med nervene til andre organer å gjøre. I følge systematiske undersøkelser av refleksologi og soneterapi, hadde disse formene for «terapi» ingen effekt på noen av sykdommene eller symptomene som ofte blir nevnt av disse kvakksalverne og svindlerne.

Du har kanskje hørt at du kan stoppe hodepine, eller klarne opp i bihulene dine ved å la en svindler trykke på foten din. Vel, fotmassasje er kanskje godt og avslappende, men intet mer.

Du har blivit lurad. Du får nok mer effekt hvis du spiser løken. Det er nemlig ganske sunt.

løk i sokken

Om du bestemmer deg for å prøve løk i sokken etter å ha lest denne saken, så kan du i det minste huske på at du ser utrolig teit ut.

For deg som fremdeles lar deg lure, kan litt forskning være på sin plass. Den finner du her.

Mitt budskap til alle de som driver virale nettsider der ute: ikke spre løgn som kan gå ut over helsa til folk. 

Hvis du velger å prøve løk i sokken etter å ha lest dette, bruk i det minste litt finere sokker?!

Hvis du velger å prøve løk i sokken etter å ha lest dette, bruk i det minste litt finere sokker?!

Del gjerne med venner på Facebook! Folk fortjener å slippe løk i sokken!

 

Kommentarer

comments

Language »