På 1950-tallet skulle kvinner behandle sin mann som dette! Helt sykt!

Denne guiden for hvordan kvinner skulle behandle sin mann på 1950-tallet er helt syk! Ville du funnet deg i å bli behandlet slik? 

Det er fascinerende å lære om hvordan folk pleide å leve – spesielt når vi oppdager at lite egentlig har forandret seg.

Men noen ganger kommer du over gamle tradisjoner som du ikke engang kan tro at folk noen sinne fulgte!

Kvinner på 50-tallet hadde mange forventninger knyttet til livet som en god kone. Heldigvis har vi kvittet oss med disse idotiske tradisjonene. Men for å skape litt oppmerksomhet rundt kvinnefrigjøringen har du her en liste som ble publisert i 1955 over ting en god kone var forventet å gjøre for sin mann.

DEL saken hvis du er enig i at kvinner fortjener å bli behandlet med respekt!

 

wife-1-600x705

#1 Ha alltid maten klar når han kommer hjem. La han vite at du tenker på han og bryr deg om hans helse.

#2 De fleste menn er sultne når de kommer hjem. Tanken på varm mat når de kommer hjem gjør at de føler seg velkommne.

#3 Forbered deg selv. Ta deg 15 minutter til å hvile, slik at du er uthvilt når han kommer hjem. Fiks opp i sminken, sett et bånd i håret å se frisk og fin ut. Han har nettopp vært med mange arbeids-leie mennesker.

wife-21

#4 Vær glad og interessert i han. Etter en slitsom dag trenger han et løft og en av dine plikter er å gi han det.

#5 Vask og rydd huset en siste gang før han kommer hjem. Rydd unna skolebøker, leksesaker, papir osv. Sørg for at bordet er rent.

#6 I vintermånedene bør du fyre opp i peisen slik at han kan få varmen i seg. Din mann kommer til å nyte et fristed, med hvile og orden, og det kommer til å hjelpe deg også. Å ta hånd om han gir deg jo en sterk tilfredstillelse.

wife-3

#7 Forbered barna. Ta noen minutter til å vaske barnas hender og ansikter. Gre håret deres og om nødvendig, bytt klær på de.

#8 Barn er små skatter og han vil oppleve dem slik. Minimer all lyd når han kommer hjem. Skru av vaskemaskin, tørketrommel og støvsuger. Oppmuntre også barna til å være stille.

9# Vær glad for å se han igjen. Befri han fra jobben med et varmt smil å vis han att du ønsker han skal være glad. Husk å lytte til han.

1950s-housewife-600x854

#10 Du har kanskje mange viktige ting du ønsker å fortelle han, men ikke ta det opp med en gang han kommer hjem. Hør på han først. Husk at hans tanker er viktigere enn dine.

#11 Skap den perfekte kvelden. Aldri klag om han kommer sent, går ut å spiser, eller gjør noe annet morsomt uten deg. Tenk i stedet på hvilket press og anstrengelser han utsettes for hver dag.

#12 Ditt mål: forsøk å sikre at ditt hus er en plass for ro, hvile og orden, der din mann kan hvilke både kropp og sjel.

wife-5-600x750

#13 Ikke ta han i mot med klager og problemer.

#14 Ikke klag på han selv om han er sen til maten, eller om han er ute hele natten. Dette må du regne som belønning for hva han har måttet gjøre i løpet av dagen.

#15 Gjør han bekvem. La han lene seg tilbake i en god stol eller legge seg ned på soverommet. Ha en kald eller varm drikke klar til han.

wife-6-600x782

#16 Ta av han skoene, mens du prater til han med en lav og beroligende stemme.

#17 Ikke still spørsmål ved hans handinger eller bedømmelse av noen. Husk at han er herren i huset, og derfor alltid kommer til å utøve sin vilje med rettferdighet og sannhet. Du har ingen rett til å irettesette han.

#18 En god kone kjenner alltid sin plass.

wife-53-600x728

 

Heldigvis har kvinners rettigheter kommet en lang vei siden denne listen ble utgitt i 1955, men dessverre finnes det fortsatt mer som må gjøres. Men det er godt å se at store endringer har skjedd de siste 60 årene!

DEL med dine venner hvis du er enig i at kvinner skal behandles med respekt!

 

 

Kommentarer

comments

Language »