Sminke blir forbudt på alle skoler i Norge etter sommerferien!

 


Dette kan kanskje virke skremmende for de fleste jenter som går på skole rundt om i landet. Stortinget har siden 2011 slått hardt ned på mobbing i skolegården, noe som har fungert til en viss grad. Men en undersøkelse viste i januar 2016 at cirka 6 av 10 jenter som blir mobbet på skolen, blir mobbet av andre jenter, og det måtte gjøres noe med.

 

Noen har dyrere sminke enn andre

Vår studie viser blant annet at jenter som går med mye sminke er de som oftest mobber andre jenter, noe som er forferdelig trist. Vi tror jenter med mye sminke har råd til å kjøpe sminken de går med, i motsetning til jenter som gjerne bruker lite eller ingen sminke. Jenter rakker som regel ned på andre jenter ved å nevne utseendet.

Litt sånn som dyre skolevesker og Canada Goose jakker, det er ikke alle som har råd til det, og det fører til problemer i skolegården sier doktorgradsstipendiat Ruth Levanger Vadstø ved Læringsmiljøsenteret ved Universitetet i Oslo, i en artikkel på universitetets nettside.

Ikke alle har foreldre med god økonomi, kanskje noen kjøper sminken sin på Cubus, mens andre velger å kjøpe litt dyrere sminke som MAC, som har en litt stivere pris enn Cubus sine sminkeprodukter. Dette legger jenter lett merke til, og da oppstår det mobbing, forteller rektor Elise Hagevik.

 

Sminke blir nå helt forbudt

Denne nye ordningen tror jeg nok alle lærere og rektorer på landets skoler er glade for. Vi tror ikke det vil bli noe som helst mobbing i skolegården når alle går rundt usminket, da er det ingen som kan si at noen er stygg når alle sammen går uten sminke.

Det som vil skje om noen jenter våger å komme på skolen med sminke vil det bli anmerkninger og vedkommende vil bli sendt hjem. Dette vil tre i kraft fra skolestart 2017, altså etter sommerferien, så får vi se hvordan dette fungerer i første omgang.

LIK & DEL med dine venninner!

Kommentarer

comments

Language »