Tenk at noen kan ha så merkelige navn!

Det finnes mange merkelige navn å velge mellom. Her er noen av de særeste og mest kreative vi kunne finne.

Merkelige og uvanlige navn

Både ute i verden og i Norge finnes det folk som har valgt ganske så sære navn. Noen er lange, noen er korte, men til felles har de alle at de er uvanlige, kreative og sære.

Prøv for eksempel å uttale dette navnet på strak arm:

Adolph Blaine Charles David Earl Frederick Gerald Hubert Irvin John Kenneth Lloyd Martin Nero Oliver Paul Quincy Randolph Sherman Thomas Uncas Victor William Xerxes Yancy Zeus Wolfe­schlegelstein­hausenberger­dorffvoraltern­waren­gewissenhaft­schaferswessen­schafewaren­wohlgepflege­und­sorgfaltigkeit­beschutzen­von­angreifen­durch­ihrraubgierigfeinde­welche­voraltern­zwolftausend­jahres­vorandieerscheinen­wander­ersteer­dem­enschderraumschiff­gebrauchlicht­als­sein­ursprung­von­kraftgestart­sein­lange­fahrt­hinzwischen­sternartigraum­auf­der­suchenach­diestern­welche­gehabt­bewohnbar­planeten­kreise­drehen­sich­und­wohin­der­neurasse­von­verstandigmen­schlichkeit­konnte­fortplanzen­und­sicher­freuen­anlebens­langlich­freude­und­ruhe­mit­nicht­ein­furcht­vor­angreifen­von­anderer­intelligent­geschopfs­von­hinzwischen­sternartigraum, Senior.

Ja, det er faktisk et ekte navn, og Adolph ga også navnet til sin sønn, Hubert Blaine Wolfe­schlegel­stein­hausen­berger­dorff, Jr – som lærte å uttale det i en alder av tre år!

Sære navn i Norge

Rare navn

Foto: Jonas Philipe Svendsen

Også her hjemme har vi noen ganske sære navn. I telefonkatalogen klarte vi å finne frem til en herre ved navn Love Joy, og den norske bloggeren Jonas Philipe Svendsen søkte nylig om å få legge til Sigurd, Magne, Nils, Henry og Marve, samt å endre etternavnet sitt til von-Svendsen.

Dette gitt ikke igjennom, så Jonas forsøkte seg i stedet på navnet «Rosablogger» – som ble godtatt. I dag heter han Jonas Philipe Rosablogger Svendsen, og er svært fornøyd med sitt nye navn.

Vi fant også frem til en som heter Julius Andreas Gimli Arn MacGyver Chewbacka Highlander Elessar-Jankov, fra Oppegård.

Vet du om noen med sære navn? Fortell oss i kommentarfeltet under.

 

Kommentarer

comments

Language »