Topp 10 helsefordeler ved å ha en katt

De er fluffy, uavhengige og kjærlige, og katter krever mye mindre oppmerksomhet enn hunder, og ofte holder seg til seg selv,  men visste du at det å ha en katt gi deg flere helsefordeler?

Enten du eier en vennlig kosekatt eller en stille særing, kan følelsen av vennskap og kjærlighet berike livet ditt. Tross alt elsker vi våre katter over alt <3

Her er en liste over de beste helsefordelene du nyter godt av hvis du har en katt!

  • Mindre stress og angst: å ha en katt kan være beroligende. Det er faktisk vitenskapelig bevist at å ha en katt på fanget øker mengden beroligende kjemikalier i kroppen, som demper stress og angst. Katter trenger heller ikke særlig mye tilsyn, og litt kos med den varme og myke katten kan virke beroligende og behagelig i en ellers stressende hverdag. Jeg vet i alle fall at en koserunde med katten min «Kira» (også kalt «bøllefrø» og «momselort») etter en stressende dag på jobben gjør underverker for hvilepulsen min!
  • Mindre sjanse for slag: En rekke studier viser at katteiere har mindre sjanse for å få slag enn noen andre kjæledyreiere.
  • Terapeutiske fordeler: Den beroligende effekten du føler når katten din er nær deg, skjer fordi hjernen sender ut hormonet oxytocin, som er kjent for å skape følelser av kjærlighet og tillitt. Mennesker som sliter med sorg eller deppresjon sier at det hjelper å snakke med kattene sine, siden de ikke dømmer deg for tankene dine. Studier viser også at barn med autisme opplever mindre angst og blir roligere når de får kose med en katt.
  • Bedre immunsystem: Når kroppen din utsettes for støv og pels fra kjæledyr i huset, blir du bedre rustet til å motstå allergener, som minster sjansen for astma og allergi.
  • Lavere blodtrykk: Katteiere har lavere blodtrykk enn andre på grunn av det beroligende nærværet til katten. En studie ble utført med et rom fullt av katteiere – hvor disse økte blodtrykket sitt, for deretter å snakke med kattene sine. Blodtrykket falt raskere enn hos kontrollgruppene.
  • Mindre sjanse for hjerteinfarkt og hjerte-og karsykdommer: En studie utført av University of Minnesota Stroke Institute i Minneapolis konkluderte med at de som ikke eier en katt har 30-40% større sjanse for å dø av hjerteinfarkt enn katteiere.
  • Senker triglyserider og kolesterolnivået: Høyt triglyserid og kolesterolnivå kan føre til hjertesykdom og diabetes 2, samt slag, lever og nyresykdom, Nærvær av en katt senker disse nivåene og bidrar til et sunnere sirkuleringsystem i kroppen.
  • Sosial vekst (og draget på damene): Å ha en katt øker eierens sjanse til å sosialisere. Kvinner er mer tiltrukket av menn som har katt, fordi det signaliserer sensitivitet og intelligens, i følge en studie.
  • Vennskap og kjærlighet: Å ha en katt minsker følelsen av ensomhet. Selv om katter er kjent for sin egoistiske livsstil og uavhengighet, er båndet mellom en katt og eier utrolig sterkt. En Sveitsisk undersøkelse fra 2003 konkluderte med at å ha en katt kan sammenlignes med å ha en romantisk partner.

Vi elsker kattene våre! <3 DEL på Facebook hvis du også har en katt som gjør ditt liv rikere!

Kommentarer

comments

Language »